Circuitul Transilvania Motor Ring (TMR) din localitatea Cerghid, judetul Mures, este situat la 4 km de DN15 (E60) Turda – Targu Mures – Toplita – Borsec si la 1,70 km de DJ151B Ungheni – Capalna de Sus – limita judetului Sibiu.

Circuitul TMR are o lungime de 3700 metri, avand latimea cuprinsa intre 11-14 metri, si poate gazdui orice fel de competitie auto, moto si ciclistica, care se poate desfasura pe un circuit de asfalt, dar poate fi inchiriat si de catre persoane fizice practicante de sporturi cu motor. Deasemenea poate gazdui competitii de alergare si karting. Circuitul este dotat cu nocturna.

Traseul include doua portiuni de urcare, respectiv doua portiuni de coborare, cu gradient pana la 10%, ceea ce duce la acumularea unei diferente de nivel de 30 de metri pe fiecare tura de circuit, si o portiune de 700 de metri in linie dreapta prin fata tribunei pentru spectatori.

Pentru competitia 24H VELO RO, in zonele adiacente traseului, vor fi organizate zone de asteptare, incalzire, schimbare stafeta si de asigurare asistenta tehnica. De asemenea, membrii echipelor vor avea la dispozitie spatiul boxelor, de unde se iesi si intra la nevoie pe circuit, inclusiv la schimbarea de stafeta. 

O filmare a traseului pentru evenimentul 24H VELO RO poate fi vizualizata aici, iar traseul circuitului “desenat” pe Openrunner poate fi descarcat de aici.

Pentru competitia 24H VELO RO, pe langa accesul pe circuit timp de 24 de ore si in zonele adiacente acestuia, organizatorul va pune la dispozitia participantilor zone pentru parcare si campare, precum si acces la toate facilitatile circuitului TMR (restaurant, toalete, dusuri, centru medical etc). De asemenea, in zona TMR, vor fi aduse unitati mobile FAST-FOOD, pentru ca participantii si insotitorii acestora sa isi poata achizitiona diverse produse.

Mai jos cateva fotografii de la una dintre competitiile de ciclism organizate pe circuitul TMR, puse la dispozitie de administratorul circuitului, Thomas Moldovan.